Op Reis

Dichtbij

Wandelingen zoeken

De Leiestreek

De Westhoek

Brugse Ommeland

De Kust

Noord Frankrijk

Henegouwen

Vlaamse Ardennen

Scheldeland

Land van Waas

Meetjesland

G.H. Luxembourg

La Palma

Madeira

Andalousië

Mallorca

Eifel Duitsland

Tenerife

Azoren


Bekijk al onze nieuwe wandelingen virtueel op

Bekijk onze Every Trail wandelingen

Download al onze tracks via

Google Translation
Bezoek onze blog
Wandelmogelijkheden
Wandelen in het Tramuntana gebergte op Mallorca De Leiestreek De Leiestreek

De Leie of de 'Golden River' ontspringt in Lisbourg in Frankrijk en stroomt via Menen Vlaanderen binnen om daarna oostwaarts verder te vloeien tot haar monding in de Schelde in Gent. Vanaf Deinze tot waar de Leie Gent binnenstroomt, spreken we van de schilderachtige 'oude' Leie. Dit is samen met de bovenloop van de Leie (in Frankrijk) het meest oorspronkelijke stuk van de Leie. Dankzij het Schipdonkkanaal kon dit stuk van de Leie met talrijke bochten haar kronkelend en natuurlijk karakter blijven behouden. De Leie, la Lys in het Frans, legt in totaal een afstand af van 214 km (126 km in Frankrijk en 88 km in België).


Rivieren trekken zich natuurlijk niets aan van staatsgrenzen.

Daarom beschouwen wij het Franse stuk Leie zeker evenwaardig qua schoonheid als het stuk tussen Deinze en Gent. Het loont zeker de moeite ook eens de Leie in Noord Frankrijk te ontdekken.

De Franse Leiestreek

Voor meer informatie over de Leiestreek verwijzen wij u graag naar de website Toerisme Leiestreek en voor de Franse Leiestreek naar Lys sans Frontières.

In de Leiestreek kan je rustig en gezellig wandelen in een afwisselend decor. Je kan er stappen door aantrekkelijke landschappen, over open vlaktes en golvende wegen, langs oude spoorwegbeddingen, ver weg van alle drukte van het dagelijkse leven. Vooral de Oost-Vlaamse Leiestreek en de Noord-Franse Leiestreek zijn echte groene wandelparadijzen waar jouw wandelschoenen best hun gading zullen vinden.


De wandelingen in de Franse Leiestreek hebben wij wel bij onze wandelingen in Noord Frankrijk geplaatst. (we moesten toch een keuze maken) Je herkent ze wel aan de opmerking ‘Franse Leiestreek’.


Wandelen in de Leiestreek betekent dus meestal wel vlakke wandelingen. Toch mag u sommige wandeltochten niet onderschatten omdat er hier en daar toch wat pittig ‘vals plat’ tussenzit.


Op 15 oktober 2010 werd het eerste wandelnetwerk in de Leiestreek geopend. Het wandelnetwerk

'Land van Mortagne' voert de fervente wandelaars door de glooiende streek van de vierhoek tussen de gemeenten Bellegem, Zwevegem-Knokke, Bossuit en Spiere-Helkijn.

Dit prachtige stukje van de Leiestreek, gelegen in het Interfluvium tussen Leie en Schelde, is nu reeds bekend als een echt wandelparadijs, aangezien maar liefst 7 bestaande wandelroutes het afwisselende en panoramische gebied doorkruisen. De wandelnetwerkkaart kost € 6.

Bestellen kan bij Westtoer via www.fietsen-wandelen.be of Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels, T. 050 30 55 00


Wij nodigen dus graag iedere wandelliefhebber uit onze Leiestreek waar wij zelf wonen en leven te ontdekken en te genieten van al het moois wat deze groene ader te bieden heeft.

#leiestreek

©2012 Westwandelingen.be   |   Alle rechten voorbehouden   |   Design by Webforal Webdesign Menen   |   Disclaimer   |   Contact us    

GPS Wandelingen in de Leiestreek
Nuttige informatie